Safi Sana Projecten / Ghana

Fabriek (Ashaiman)

De fabriek van Safi Sana in Ashaiman is volledig operationeel. Lokaal gft-afval en de opbrengst van de Communal Service Blocks wordt ingezameld en naar deze locatie gebracht. Elke dag wordt hier 1 ton afval binnengebracht, dat in de zomer van 2016 opgevoerd zal zijn naar 25 ton per dag. Dit afval wordt in een aantal stappen behandeld, met biogas en natuurlijke meststoffen als uitkomst.

Lees meer over de fabriek

Communal Service Block (Teshie)

In Teshie (een kleine stad ten oosten van Accra) heeft Safi Sana een Communal Service Block opgezet als franchiseconcept. Sinds november 2011 is dit blok in gebruik. Deze wc-eenheid is een 20-seater openbaar toilet met een kiosk voor het kopen van drinkwater. Het toilet vervangt een oude wc-faciliteit die in zeer slechte, onhygiënische conditie verkeerde.

Lees meer over Teshie

Communal Service Block (Ashaiman)

In Ashaiman (stad in de regio Accra, Ghana) heeft Safi Sana in 2012 een Communal Service Block van 14 toiletten gebouwd. Het toilet is een oude ‘Enviroloo’ faciliteit die vervangen moest worden vanwege z’n onhygiënische toestand.

Lees meer over Ashaiman

Toekomstige projecten

Op dit moment opereert Safi Sana in Ghana. Dankzij de overzichtelijke opzet is de organisatie goed repliceerbaar. Onze huidige fabrieken functioneren als een blauwdruk, die telkens opnieuw opgezet kan worden met minimale aanpassingen aan de lokale marktomstandigheden. Binnen twee jaar wil Safi Sana haar activiteiten dan ook uitbreiden naar andere delen van Ghana en daarbuiten. Dit zal gelijktijdig plaatsvinden.

Lees meer over de toekomstige projecten