Over Safi Sana

Onze filosofie

Wij geloven in ons business concept. Safi Sana is een social venture, geen ontwikkelings- of hulporganisatie. Wij willen de lokale bevolking steunen, maar daarbij geloven we in een marktgedreven aanpak. Daarom werken we samen met nationale en lokale overheden, NGO’s en de private sector. Met deze ‘tripartiete’ filosofie voegen we overheidssupport, sociale en duurzame waarden en een commercieel business plan samen tot een stabiel en financieel gezond bedrijf.

Op lokaal niveau is onze aanpak tweeledig:

  • Het opzetten van een eigen productie- en verkoopbedrijf voor groene energie en bio-fertilizer
  • Het bieden van de nodige bestuurlijke ervaring, marketing ondersteuning en verkoopadvies. We willen lokale ondernemers stimuleren om ondersteunende activiteiten als afvalinzameling, transport en managen van toiletblokken verder te kunnen ontwikkelen.

Organisatie

Safi Sana is een initiatief van Aqua for All in een consortium van commerciële en publieke partners, waaronder Royal HaskoningDHV, African Development Bank, Wereld Waternet en de lokale gemeente Ashaiman.

De Safi Sana Foundation en de Safi Sana Holding Ltd werden formeel geïnstitutionaliseerd in 2010 in Nederland. Safi Sana Ghana Ltd is de lokale afdeling van Safi Sana in Ghana en 100% eigendom van de Safi Sana holding.